De Nijmeegse Kano Sport Vereniging “NKSV De Batavier” organiseert elk voor- en najaar een introductiecursus voor mensen die willen kennismaken met de kanosport. In korte tijd leer je van onze ervaren leden de belangrijkste basisvaardigheden. Vervolgens is er gelegenheid om deze basisvaardigheden in praktijk te brengen tijdens een dagtocht op vlak  en/of licht stromend water.

Iedereen ouder dan 16 jaar die kan zwemmen wordt van harte uitgenodigd om deel te nemen (jongere geïnteresseerden zijn ook van harte welkom, maar wel in overleg met de ouders).

Zie voor de actuele cursus aanbiedingen de hoofdpagina van de website.

Belangstellenden kunnen contact opnemen via de contactpagina of door te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

U kunt ook gewoon eerst langskomen op de woensdagavond om kennis te maken. Iedereen, met of zonder kano ervaring is altijd van harte welkom als nieuw lid bij NKSV de Batavier!!

Kano-varen, wie durft

Wist u dat 50% van de mooiste natuurgebieden het beste via het water te bereiken en te bewonderen zijn?

U per kano op de meest schitterende plaatsen kan komen waar een voetganger, automobilist of fietser nooit van zal kunnen genieten

U daar alleen maar voor hoeft te leren kanoën!

Kanoën is echter een aparte tak van sport, zowel letterlijk als figuurlijk. Het is meestal niet iets dat je zo maar even gaat doen. Het vraagt, naast geschikt water, het een en ander aan uitrusting, voorbereiding en techniek. Zaken die je zelf allemaal niet zo vlug verzint of kunt overzien als je onbekend bent met de kanosport. Daar is coaching en uitleg door ervaren vaarders bij nodig.

De Nijmeegse kanosport vereniging De Batavier biedt geïnteresseerden ieder jaar de mogelijkheid om deel te nemen aan een vaar-arrangement. Dit arrangement biedt je de mogelijkheid om in een korte periode kennis te maken met deze interessante en uitdagende sport en deelnemers kunnen zich snel een aantal basisvaardigheden eigen maken.

Neem voor meer informatie over het arrangement contact op met een van de bestuursleden, reageer via de Contact pagina van de website of stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kijk en lees voor verdere sfeerimpressies ook de verslagen van de  arrangement activiteiten in ons Archief

Meer informatie over NKSV de Batavier

U kunt natuurlijk ook gewoon eens langskomen op de woensdagavond in ons clubhuis in Nijmegen.

Iedereen, met of zonder kano ervaring, is altijd van harte welkom als nieuw lid bij NKSV de Batavier in Nijmegen!!