Spagetti
2e kanoweekeinde in de Ardennen in herfst 2000
Benodigdheden: | Per |
| Aantal personen: |
|
| persoon ca. |
| 20 |
|
Tomaten | 1,5 | Stk | 30 | Stk |
Uien | 0,25 | Stk | 5 | Stk |
Knoflook | 0,501 | teentje | 1250,46 | teentje |
Bloem | 1 | om te bruinen | 20 | om te bruinen |
Ketjap | 125,159 | gram | 2503,18 | gram |
Rozemarijn | 125,157 | gram | 2503,14 | gram |
(Vlees)bouillon | 0,251 | liter | 5,02 | liter |
Ketchup | 62,523 | gram | 10,02 | gram |
Citroen | 1 | naar smaak | 20 | naar smaak |
Suiker | 1 | naar smaak | 20 | naar smaak |
Basilicum | 1 | naar smaak | 20 | naar smaak |
Dille | 1 | naar smaak | 20 | naar smaak |
Peterselie | 1 | naar smaak | 20 | naar smaak |
Maggi | 1 | naar smaak | 20 | naar smaak |
Zout | 1 | naar smaak | 20 | naar smaak |
Peper (zwart) | 3,011 | gram | 60,22 | gram |
Gekookte ham | 37,015 | gram | 740,3 | gram |
Emmentaler / Gruyere | 62,523 | gram | 1250,46 | gram |
Spaghetti | 125,003 | gram | 2500,06 | gram |
- De benodigdheden inkopen!
- De tomaten wassen en in kleine stukjes snijden.
- Uien en knoflook (kleingesnipperd) in de olie fruiten.
- Met de bloem binden.
- De kleingesneden tomaten erbij.
- Bouillon erbij gieten.
- De kruiden (Marjolein en Maggi) kleingesneden toevoegen.
- Ongeveer 20 minuten op een lage pit koken. Extra kruiden naar smaak.
- De saus door een zeef drukken.
- De pasta al dente koken.
- De ham in kleine stukjes snijden.
- De pasta met ham en kaas overbakken in een koekenpan.
- Eet smakelijk!