Pichelsteiner Eintopf

 

 

p.p. ca.

 

15 personen

 

Rund-, varkens-, lamsvlees

200

gram

3000

gram

Wortels

63

gram

938

gram

Aardappelen

115

gram

1732

gram

Uien

0,5

Stuk

8

Stuk

Prei

63

gram

938

gram

Knolselderij

125

gram

1877

gram

Witte kool

125

gram

1877

gram

Vleesbouillon

0,25

liter

3,8

liter

Peper (zwart)

4

gram

60

gram

Knoflook

0,5

teentje

7,5

teentje

Marjolein (kuid)

1

naar smaak

15

naar smaak

Maggi (kruid!)

1

naar smaak

15

naar smaak

Peterselie

1

naar smaak

15

naar smaak

Zout

1

naar smaak

15

naar smaak

 

 

  1. De benodigdheden inkopen!

  2. Het vlees in dobbelstenen snijden (of in dobbelstenen gesneden kopen).

  3. Aardappelen schillen en kleinsnijden.

  4. Wortels, prei, knolselderij en witte kool schoonmaken en in stukjes snijden.

  5. Vlees aanbraden.

  6. Uien en knoflook (kleingesnipperd) bij het dichtschroeien van het vlees meebakken.

  7. Groenten en aardappelen bij het vlees voegen.

  8. Bouillon erbij gieten.

  9. De kruiden (Marjolein en Maggi) kleingesneden toevoegen.

  10. Ongeveer 50-60 minuten op een lage pit koken. Extra kruiden naar smaak.

  11. Als bijgerecht is bijvoorbeeld brood en bier geschikt.

  12. Het is toegestaan met dit gerecht te experimenteren. Ik wil wel de uitslag proeven!

  13. Eet smakelijk! 

Martin Brussau