voor 15 batavieren:
Spaghetti alla Carbonara (Spaghetti met eieren en spek)
Benodigdheden | Per person ca. |
| Aantal personen: | 15 |
Knoflook | 0,25 | teentje | 3,75 | teentje |
Zout | 1 | naar smaak | 15 | naar smaak |
Peper (zwart) | 1 | naar smaak | 15 | naar smaak |
Bakbacon | 62,5 | gram | 937,5 | gram |
Geraspte parmezaanse en/of pecorino kaas | 22,5 | gram | 337,5 | gram |
Eieren | 1,333 | stuk | 19,995 | stuk |
Spaghetti | 125,0 | gram | 1875 | gram |
- De benodigheden inkopen!
- De bakbaco op een matig vuur bakken.
- Knoflook (kleingesnipperd) in bij de bakon doen en mee fruiten.
- De pasta al dente koken.
- De eieren met de kaas tot een massa roeren en met zout en peper op smaak brengen!
- De pasta bij de bacon in de pan doen.
- De eieren met de kaas met de pasta in de pan bakken.
Martin Brussau