Tomaten kebab

Benodigdheden

Voor 4 personen

Voor 22 kanoërs

Rundvlees

800 gram

5200 gram

Zout

Naar smaak

Naar smaak

Peper

Naar smaak

Naar smaak

Cayenne peper

Naar smaak

Naar smaak

Olijfolie

1 kopje

1,5 liter

Knoflook

2-4 teentjes

22 tenen

Spaanse peper

1 stuk

6 stuks

Marjolein

1 eetlepel

5 bosjes van de kraam op Kelfkesbos zaterdagochtend

Geraspte citroenschil

Van 1 citroen

Van 5 citroenen

Citroensap

Van 1 citroen

Van 5 citroenen

Gemalen komijn

1 – 2 theelepel

5 eetlepels

Uien

2 stuks

11 stuks

Tomaten

6-8 stuks

50 stuks

(Paprika) in het originele recept niet erin, maar ik vind het wel lekker

2 (rood; groen) stuks

10 stuks

Vleesbouillon

0,25 liter

1,5 liter

Basilicum

1 eetlepel

5 bosjes van de kraam op Kelfkesbos zaterdagochtend

Peterselie

1 eetlepel

5 bosjes van de kraam op Kelfkesbos zaterdagochtend

 

    1. Het vlees in dobbelstenen snijden (of in dobbelstenen gesneden kopen). Met zout en peper bestrooien.
    2. Uit knoflook, olijfolie, citroenschil, eventueel ook de citroensap, marjolein, Spaanse pepers en komijn een kruidenolie maken en het vlees minstens één nacht hierin laten marineren.
    3. Vlees in marinade verhitten en dichtschroeien. Uien snipperen en bij het dichtschroeien van het vlees meebakken.
    4. De kleingesneden tomaten erbij doen. (Het originele recept vraagt om ontvellen en uithollen, dat is mij te veel werk, ik snijd de tomaten alleen in stukjes).
    5. Basilicum erbij en in de oven bij 1800 C ca. 1,5 uur laten trekken. Bij gebrek aan een oven kun je het op een pit laten sudderen voor dezelfde tijd. Dat doe ik altijd zonder deksel om het vocht een beetje te laten reduceren/verdampen.
    6. Extra kruiden naar smaak met kruiden die ook in de marinade zitten en met Cayenne peper pittig maken. Aansluitend met peterselie bestrooien en opeten.
    7. Als bijgerecht is bijvoorbeeld rijst geschikt.

Aan te raden is ook een goed flesje rode wijn om het geheel af te ronden.

Martin Brussau