In januari kwam de mail binnen: Zwembadtrainingen!

Aangezien er amper water op de rivieren stond, het toch wel erg koud was, en mijn wildwaterrol nog niet echt wil, was dit een zeer welkom mailtje. Annelie trommelde makkelijk een stuk of 15 Batavieren op en op 3 februari werd de onderneming gestart om alle boten naar het zwembad in Grave te brengen.

zwembad 20170210 1

 

Dat bleek nog wat meer voeten in de aarde te hebben dan eerst gedacht: kapotte aanhangers waarvan iets (ik heb nog steeds geen idee wat) was afgebroken waardoor hij erg moeilijk voort te bewegen was in de loods. Na een partij sjouwen met boten, peddels, spatzeilen, konden we dan toch beginnen. In het zwembad kon je al gelijk goed de verschillen in niveau zien: waar door sommigen gestuiterd en gefreestyled werd, konden anderen rustig even te tijd nemen om ook weer even aan water te wennen.

zwembad 20170210 1

Onder andere Sanne, Anke, Annelie en Hein nemen hier en daar de rol van instructeur op zich en helpen de rest op weg. Mijn rol wordt nog eens goed onder de loep genomen door Sanne en Anke, die beiden concluderen dat mijn peddel toch wel snel wegzakt in het water. Twee trainingen later zit de techniek en het zelfvertrouwen er alweer een stuk beter in en kan ik redelijk constant weer rollen (hopen dat dat op wildwater ook zo mag gaan).

zwembad 20170210 1

 

zwembad 20170210 1

Ook voor de nieuwe Batavieren en eskimoteerders is er genoeg te doen: oefenen met kopje onder gaan, heupen trainen aan de kant, en jezelf maar boven blijven hijsen aan andermans handen of puntjes. Spierpijn is er in ieder geval zeker geweest!

zwembad 20170210 1

 

zwembad 20170210 1

 

 

zwembad 20170210 1

 

zwembad 20170210 1

 

Anke en Sanne laten nog even zien dat ze ook prima kunnen rollen zonder peddel en het ziet er zo makkelijk uit dat ik zelf ook nog even een poging waag...hmm nee toch niet zo makkelijk, puntje dan maar? Al met al werd er heel veel gerold, gepeddeld, geflappert en aangekloot, maar dat mag in het zwembad ;)

 
 
 
Groetjes,

Eva-Leonne