WWWvW

Wat? de BASF = Batavierse Activiteiten Sporten én Fratsen

Waar? Dit jaar is de bestemming: Sort/Noguera Pallaresa (Spaanse Pyreneeën).

Wanneer? De BASF is zoals altijd de week na de Nijmeegse vierdaagse: zaterdag 23 juli t/m zaterdag 30 juli 2022

Voor Wie? Leden van de NKSV de Batavier met familie/ vrienden. Aangezien het de eerste BASF is die we weer mogen organiseren sinds 2019 is iedereen welkom. Voor degene zonder wildwater-ervaring zullen we in de ochtenden trainingsessies organiseren zodat je hopelijk zo snel mogelijk mee kan met een tocht. Voor degene die wel een basisvaardigheid hebben zullen er normaal gesproken vier tot vijf vaardagen zijn. Mocht je twijfelen wat deze basisvaardigheid inhoudt: dan horen wij dit het graag!

 

ww basf 201707 beneden guil 2

 

Facts to know: BASF
- Opgericht in 1870 en maakte voornamelijk kleurstoffen. (Onze kleurrijke kano’s)
- In 1953 is BASF een van ‘s werelds grootste kunststof producenten. (Onze kano’s)
- In sept. 1990 en in 2000 maakt BASF wederom een lozingsfout, waarbij de Rijn zeer vervuild wordt. Het liedje ‘Al die rotzooi in de Rijn Rijn Rijn van Dolf Brouwers gaat daar over. (Wij lozen ook, maar dan onszelf in elke sloot die vaarbaar is)
- BASF wil samen met DUPONT in zee gaan. (Ja ja , zee. Én DUPONT is ‘de brug’, dat weer een geliefd in en uitstap punt van ons is)
- BASF is een chemieconcern en er op de BASF-week geen chemie is, dan....... ja, wat dan?
- En dan nog de terreurgroep RARA. Die pleegde in 1996 een aanslag op het BASF kantoor in Arnhem. (zoals er geregeld in een speelwalsje een aanslag gepleegd wordt op de bespeler in de wals/golf).

Organisatie:

De BASF week is GEEN georganiseerde reis. We zijn een stelletje kayakkers van allerlei pluimage dat het leuk vindt om samen te varen. Dat we daarnaast samen zorgen voor het ontbijt, boodschappen doen, koken, afwassen en sterke verhalen vertellen wordt als vanzelfsprekend aangenomen. De BASF duurt ook maar tot en met aangegeven data. Het staat iedereen vrij daarna huiswaarts te keren, nog wat te blijven hangen, elders te gaan kamperen, wandelen, varen, etc…. etc…. 

Qua vervoer, onderstaand houdt de organisatie een lijst bij met de deelnemers en wie er nog vervoer zoekt / aanbiedt.  Je regelt echter wel je vervoer zelf!

Daarnaast is het gewenst dat er per auto clubspullen meegenomen worden. Wat dat zal zijn wordt pas duidelijk als we weten wie er met welk soort vervoer gaan rijden. In een bus past immers ietsje meer dan dat dat in een personenauto met een X aantal personen past.

Er is vaarleiding met korte en lange ij. Dat betekend dat de vaarleiding bepaald wie welke stukken mag varen. Daar mag over gesproken worden maar het eindoordeel is bindend, ‘daar zult u het mee moeten doen’. Qua programma denken we nog over een veiligheidsochtend/middag en natuurlijk het kampioenschap werplijn werpen. Lucas heeft een titel te verdedigen...

Deelnemersveld:

 Het huidige deelnemersveld:

# Naam Info vervoer Activiteit?
1. Patrick Rijdt zelf, neemt Sanne en Marije mee ⬇ Kajakken
2. Marije Rijdt met Patrick mee ⬆ Kajakken
3. Ineke Rijdt met Bram mee ⬇ Kajakken
4. Bram V. Neemt Ineke mee ⬆ Kajakken
5. Sanne Rijdt met Patrick mee ⬆ Kajakken
6. Roy Rijdt en neemt Cees en Laura mee Kajakken
7. Cees Rijdt met Roy mee Kajakken
8. Laura

Rijdt met Roy mee

Kajakken
9. Erwin Rijdt zelf, 1 plek op de heenweg Kajakken
10. John V. Rijdt, neemt Lucas en Paul mee ⬇ Kajakken
11. Lucas V. Rijdt met John mee ⬆ Kajakken
12. Bram G. Rijd met Daan mee Kajakken
13. Femke Heenreis met Daan, terug met Hein Kajakken
14. Roos Rijdt met Abel mee ⬇ Fietsen en raften (?)
15. Abel Neemt Roos mee ⬆ Kajakken en raften (?)
16. Bas Rijdt, neemt Mirko mee Kajakken en fietsen
17. Hein Rijdt met Lein ⬇ en neemt de terugreis Femke mee Kajakken, rusten
18. Lein Rijdt met Hein ⬆ Rusten en kampvuur en varen
19. Daan Neemt heenreis Femke & Bram G. mee, en terug Bram G. Kajakken
20. Sigi Rijdt met Elke mee Kajakken
21. Leon Rijdt met Erik mee Kajakken
22. Rob Rijdt met Erik mee Kajakken
23. Peter D. Rijdt met Elke mee ⬆ Kajakken
24. Elke Neemt Sigi ⬆ en Peter D ⬆ mee

Kajakken

25. Erik Rijdt, neemt Rob en Leon mee Kajakken
26. Jacques Rijdt zelf Kajakken
27. Paul G Rijdt met John mee  Kajakken
28. Mirko Rijdt met Bas mee Kajakken
 29.  Saskia Rijdt en neemt Menno mee ⬇  Kajakken
30. Menno Rijdt met Saskya mee ⬆ Kajakken

 

Camping:

We gaan naar camping Noguera Pallaresa (google maps)

Financiën:

Voor camping en eten en nog wat kleine dingen wordt een pot aangelegd. Vooraf mag je daarvoor 240 euro overmaken. Betaalverzoek volgt. Over het algemeen blijft daar geld van over: krijg je weer terug, samen met een overzicht van waar we alles aan uitgegeven hebben :)


Verder gaan we nog wel eens uit eten of een ijsje eten. Neem daar zelf voldoende contant geld voor mee. Bram is de penningmeester.

Algemene informatie 

Je moet materiaal hebben. Je bent zelf verantwoordelijk voor het verkrijgen, kopen, lenen, huren, van je wildwater uitrusting. De kanoclub verhuurt zelf materiaal, maar tijdig bespreken bij de materiaalmeester of de daarvoor aangewezen aanspreekpersoon, is een vereiste (voor materiaal zie verder onder hoofdstuk uitrusting). Ben je nog geen twee jaar lid, dan is clubmateriaal vrij beschikbaar, na twee jaar moet er een huurprijs betaald worden.

Reisverzekering. Hier is altijd weer een hele discussie over ontstaan of een wildwater dekking gewenst is en tot welke graad. Het is je eigen verantwoordelijkheid dit uit te zoeken. Voor zover we weten heeft dit de afgelopen 17 jaar geen problemen opgeleverd, dat zijn echter slechts "ervaringen uit het verleden" en dus geen garantie voor de toekomst.

Tijdens het varen moet je gehoorzamen aan het strenge regiem van de onbarmhartige vaarleiders. Wat dat inhoudt? Geen idee, maar er zijn een aantal ervaren vaarders waar naar geluisterd moet worden op wild water. Doe je dat niet, dan kun je nu beter afhaken.

Samenvattend: vind je het leuk in een grote groep te bivakkeren en iedere dag een mooie wildwater rivier te varen? ...

Uitrusting

Verplicht is:

  • Boot met drijflichamen (luchtzakken) en grijplussen
  • Bijpassend spatzeil, liefst neopreen, de plastic zeiltjes laten te veel water langs de randen door
  • Wildwater peddel
  • Helm
  • Zwemvest
  • Wetsuit
  • Stevige gymschoenen, liefst surfschoenen met goede zool
  • kanoanorak (Regenjack is onvoldoende in het voorjaar in de Alpen), een (of meer) isolatieshirt(s), wollen trui o.i.d. mag ook, als het maar warmte vast houdt als het nat wordt. Katoen als onderkleding voldoet niet, dat isoleert niet en houdt geen warmte vast.
  • Een waterdichte zak waarin je waardevolle spullen en een lunch kunt vervoeren gedurende de dag. Deze moet wel te bevestigen zijn IN de boot.
  • Echt waardevolle spullen (paspoort, geld, creditcards, foto's van ...) horen eigenlijk in een waterdichte halstas om de nek gedragen te worden, diep onderin de droge kleding onder de goede anorak. Dat voorkomt onbezonnen acties als je boot er zelfstandig vandoor gaat.

Zie voor meer details organisatie van wildwatertochten, hoofdstuk vaaruitrusting.

 

Veiligheid

Wildwaterkajakken wordt beschouwd als een risicosport. Met een goede voorbereiding en kennis over gevaren en veiligheid zijn deze risico’s sterk te verkleinen. Daarnaast is het van belang dat alle vaarders op de hoogte zijn van reddingtechnieken en dat meerdere vaarders in staat zijn om EHBO te verlenen.

Zie voor meer details wildwater veiligheid.