Vlakwater varen

Hierbij worden met kano's of open canadezen de mooie plekjes van Nederland en omstreken opgezocht. Op een dag worden er zo flinke tochten gemaakt. Biesbos, Wieden en Weerribben zijn zo een paar voorbeelden van de plaatsen waar we veel varen.

Lees meer over deze activiteiten in Vlakwater, wat is dat?

Zee kanoen  

Hierbij worden met speciaal daarvoor ontworpen zeekano's grote tochten over open water gemaakt. Hierbij spelen weer en getijden een grote rol en moet er flink wat van tevoren over stromingen, eb, vloed enzovoort geleerd worden.

Lees meer over deze activiteiten op zeevaren, wat is dat?.

Wildwater

Dat doen we met een snel en wendbare kleine plastic kano op een snelstromende rivier met daarin liefst veel spannende dingen als watervalletjes, rotsblokken en lage bruggetjes. Ook deze tak van kanosport vereist veel techniek en er wordt dan ook regelmatig getraind.

Lees meer over deze activiteiten in Wildwater varen, wat is dat?

Slalom

Zowel op vlakwater als op wildwater zijn er wedstrijdvarianten van de kanosport. Zo kennen we Slalomwedstrijden, rodeo en branding wedstrijden voor de wildwatervaarders en zijn er op vlakwater de lange en korte baan wedstrijden en de marathons. 

In clubverband wordt er op woensdag avond getraind op het slalom parcours op de vijver (zie de agenda voor de exacte tijden) en op slalombanen in de omgeving van Nederland. De slalomtraining wordt gebruikt als methode om de wildwatertechniek verder te verbeteren. Een aantal leden doet ook daadwerkelijk mee aan slalomwedstrijden. De trainingen worden verzorgd door meervoudig nederlands kampioen slalom varen Maarten Holdrinet (lees meer op www.kanoslalom.nl).

 

 Lees meer over deze activiteiten in Slalom varen, wat is dat?

Kanopolo

 Kanovaren en teamsport combineren? Dan is kanopolo de combinatie die je zoekt! Deze zeer intensieve balsport wordt veelal op buitenwater beoefend in teams van 5 spelers. In twee maal 15 minuten is het de bedoeling zo veel mogelijk te scoren in het goal dat zich 2 meter boven het water oppervlak begeeft en 1,5m bij 1m groot is.

NKSV de Batavier traint elke maandag en woensdag op de vijver aan de Vossendijk (zie de agenda voor de exacte tijden).  

Lees meer over deze activiteiten op kanopolo, wat is dat?