Kayaking is...
to start
young

De Batavier is een echte familievereniging. Kinderen en jeugd zijn dus ook zeker welkom. Er is geen hele vaste jeugdstructuur, maar er is wel een jeugd introductie programma en er zijn wekelijkse trainingen en regelmatig tochten of toernooien waar jeugd prima mee kan doen. Als je wil kunnen je ouders ook mee komen, al is het alleen al voor ons gezellige clubhuis.

kindertocht

Hoe gaat het in z’n werk?

Kinderen kunnen kennis maken met de kanoclub via het Kajak Experience programma. Er is een basiscursus van 4 lessen (Kajak Experience 1) en een vervolg van 6 lessen, (Kajak Experience 2).Na de Kajak Experience 2 kan aan de reguliere trainingen en aan een aantal club tochten of kampen meegedaan worden.

jeugdvaren

Wat doen we allemaal?

Er zijn verschillende groepen vaarders bij de Batavier: Vlakwater toer vaarders, kano-poloërs en wildwater vaarders. Ze hebben allemaal een eigen programma van trainingen en weekendactiviteiten.

Wil je ballen en ravotten? Kanopolo heeft wekelijks een of twee trainingen op de vijver en regelmatig een toernooi in het weekend. Er is een jeugdteam en twee volwassenen teams.

polo jeugd

Wil je avontuur en spanning? Dan zoek je het wild stromende water in het buitenland op. Voor wildwater wordt echter ook op de vijver getraind. Je traint met behulp van slalompoortjes je techniek en conditie. Die techniek en conditie zijn noodzakelijk als je mee gaat naar de Ardennen, de Eifel of tijdens de Alpenweek. Het varen van  slalomwedstrijden is ook mogelijk, een beetje ambitie en veel trainen kan je tot grote hoogte brengen.

Interesse in een basiscursus kanovaren via het Kajak Experience programma of om eens bij een training op maandag of woensdag avond te komen kijken? Mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Tot ziens bij de kanoclub, Elke en Sam