Na 2 jaar corona en een paar toernooien waar wij niet genoeg mensen hadden om een team te vormen, was het dan eindelijk zover de Batavier ging naar een toernooi. Bestemming kanovereniging Rijnland in Leiderdorp. Met 8 enthousiaste Batavieren( Ineke, Sam , Rik, Nils, Lieke, Sigi, Elke en Lucas) werd er afgesproken kwart voor 7 aanwezig te zijn om de boten op te laden. Elke was niet aanwezig die zat al in Leiden en kon langer uitslapen als de rest. Tegen mij werd woensdag gezegd dat snel moesten wegrijden en dat ik beter al een kwartiertje eerder aanwezig kon zijn aangezien ik altijd te laat ben. Dus ik met mijn goede gedrag stond om half 7 op de club en de rest was nog nergens te bekennen. Die kwamen allemaal rond kwart voor 7 binnendruppelen. Binnen 15 minuten waren de boten opgeladen en alle spullen verdeeld over de autos en konden we vertrekken naar Rijnland.

polo rijnland 202206 3

Om half 10 speelde wij onze eerste wedstrijd dus we hadden alle tijd om rustig alle spullen uit te laden en in te varen. Het waaide erg hard en nadat onze partytent te veel wind ving en door de helmvaarders was afgebroken en we gewend waren aan het varen met zoveel wind. was het dan tijd voor de eerste wedstrijd tegen Rijnland, en het allereerste toernooi voor Lieke die een heel goed eerste toernooi speelde.In de rust stonden we 3-1 voor te danken aan Sam. In de 2de helft begon Rijnland beter te spelen en kwamen ze tot 3-3 hierna scoorde wij weer een keer en met de laatste worp van de wedstrijd scoorde Rijnland de 4-4.

Hierna hadden wij een uurtje pauze en konden we lekker binnen opwarmen. Want ondanks dat het ondertussen zomer is voelde het bijna als herfst. Na de pauze was het weer tijd om de volgende wedstrijd te spelen dit keer tegen de nieuwe studenten van Euros. Dit was een makkelijke pot die met een 10-0 zege werd afgesloten en hier scoorde Lieke ook haar allereerste goal. Deze wedstrijd bleek aan het eind van de ochtend een belangrijke overwinning om in de winnaars of verliezers poule te komen. Direct na de wedstrijd tegen Euros moesten we tegen De Kromme Aar, het team van mede Batavier Jacques. Dit bleek een maatje te groot te zijn en er werd met 7- 2 verloren.

polo rijnland 202206 1

Na de wedstrijd wilde ik het veld uitvaren maar ik kwam onder de lijn door met met boot dus ik probeer de lijn over mij heen te trekken hierbij trek in helaas mijzelf onder water mijn peddel was al 10 meter verder als ik en mijn handrol is niet goed dus dan maar uit de boot Om een lekker verfrissend stukje te zwemmen.
Zo hadden wij 4 punten met een doelsaldo van + 5. De laatste wedstrijd in de poule was Rijnland tegen Euros. Sam had een snelle berekening gedaan en als Rijnland met meer als 12 doelpunten verschil won gingen hun door naar de winnaarspoule en wij niet. In de rust leek het erop dat Rijnland door zou gaan het stond nota bene al 8-0 maar in de 2de helft scoorde Euros en eindigde de wedstrijd in 12-1 wat betekende dat wij doorgingen naar de winnaarspoule. Dit overkomt ons als Batavier niet zo vaak en dit werd dus ook na het laatste fluitsignaal gevierd met het nodige geschreeuw en het bedanken van Euros. Na een snelle lunch te danken aan de hamburgers van Rik en de brownies van Roel die meegenomen waren door Lieke. Werden de nodige energie weer bijgetankt.

polo rijnland 202206 2

Dan was het om 3 uur tijd om de halve finale te spelen tegen het jeugdteam van de Waterwolven. Dit was een hele goede wedstrijd van ons team en daardoor werd en ook gewonnen met 3-1 en mochten we ons gaan opmaken voor de finale om half 6. Ja echt waar de Batavier stond in een finale op een toernooi. Deze finale was weer tegen De Kromme Aar dus voor ons genoeg reden om het resultaat van de ochtend nu recht te trekken en revanche te nemen. Helaas werd er in een hele leuke en spannende pot net met 5-3 verloren. Zo werden we 2de op het toernooi. Nadat we alles hadden opgeruimd en weer opgeladen werd het geslaagde toernooi afgesloten bij de lokale snackbar met de naam Lekker Jammie.