Het was dan eindelijk zover, weer een toernooi varen! Dit was mijn tweede toernooi, maar de eerste keer dat ik derde klasse ging varen. Het was nog even spannend of ik wel mee mocht want ik had nog niet al mijn huiswerk af maar na hard werken mocht ik dan toch mee. Vrijdagavond moest ik verzamelen op de club en vertrokken Ineke, Sam en ik naar Venlo. Eenmaal aangekomen moest ik mijn tent opzetten. Het was mijn eerste keer dat ik het helemaal zelf moest doen. Dit was voor de andere Batavieren natuurlijk hartstikke leuk en ze gingen is erbij zitten en kijken hoe het ging. Nou het lukte me niet, maar uiteindelijk met wat hulp stond dan toch mijn tent. Ik ben die avond vroeg gaan slapen want ik wilde natuurlijk helemaal uitgerust aan de start van de eerste wedstrijd staan. Na een goed ontbijt was het zover, de eerste wedstrijd! Ik merkte direct dat het niveau voor mij hoog lag en dat ik dus meer mijn best moest gaan doen. Helaas hebben we deze wedstrijd verloren. De tweede wedstrijd was tegen Euros. Een erg leuke wedstrijd waarbij we dan ook gelijk hebben gespeeld. Toen kwam de derde wedstrijd. Deze wedstrijd werden we in de eerste helft weggespeeld. Na een harde speech in de pauze ging het in de tweede helft een stuk beter, maar helaas weer verloren. De laatste wedstrijd van de dag heb ik toegekeken omdat ik veel last had van mijn pols. Helaas werd ook deze wedstrijd verloren. We hadden nog even geluk want de sheet was verkeerd ingevuld. Daarop stond namelijk dat wij hadden gewonnen. Jammer genoeg werd dit uiteindelijk later op de avond toch weer aangepast.

Die avond hadden we een lekkere bbq en hebben we daarna aan het kampvuur gezeten. De laatste dag was het de knock outs. We gingen beter van start dan de zaterdag maar helaas was het weer niet goed genoeg. Nou de laatste wedstrijd moesten we winnen anders was het voor ons voorbij. Helaas werd ook deze wedstrijd met goed spel verloren en was het voor de batavieren klaar. Maar Ik vond het een hele leuke ervaring en heb veel geleerd. Kortom het was een geslaagd weekend.

Lucas Vr

Teamfoto

In de vroege zondagochtend vertrok ik richting Venlo, om daar deel te nemen aan mijn eerste kanopolotoernooi. Gelukkig hoefde ik dat niet alleen te doen. Eva, Ineke, Lucas, Marius, Patrick, Paul en Ronald waren al in Venlo aanwezig. Ook Sam was aanwezig, maar hij deed met een team uit Groningen mee.

Het was al de tweede dag van het toernooi. De eerste dag heeft ons team leuke partijtjes gespeeld, maar helaas niet altijd met het gewenste resultaat, aldus Patrick. Maar de eerste dag was pas inspelen. De tweede dag was de knock-out fase; zelfs de verliezers van dag 1 konden nog de winnaars van het toernooi worden. Hoe zou deze tweede dag van het toernooi verlopen?

De eerste wedstrijd speelden we tegen een team jonge jongens uit Helmond. Eva heeft in die wedstrijd nog een mooie goal gemaakt, maar het mocht niet baten. Uiteindelijk verloren we de wedstrijd en dat betekende dat we niet meer het toernooi konden winnen. Maar er viel nog wat te halen. Als we de volgende wedstrijd zouden winnen, mochten we nog strijden om de 3e of 4e plek.

Na de wedstrijd deelde Marius nog wat worstjes uit, die de vorige avond bij de caravan waren gemaakt. Zouden deze ons de kracht te geven om de volgende wedstrijd tegen de mannen van Rijnland te winnen?

Kampement aan de Maasboulevard

De tweede wedstrijd verliep goed voor ons. Marius gooide een bal in het goal van de tegenstander, maar helaas kregen we er zelf ook één tegen. Met rust stond het 1-1. In de rust sprak Sam ons toe en gaf ons wat tips. Het mocht niet baten, in de tweede helft scoorden de mannen uit Rijnland nog driemaal. Daarmee was het toernooi voor ons afgelopen.

Ondanks dat we verloren hebben was het voor mij een succesvolle dag. Het was leerzaam om eens tegen een ‘echte’ tegenstander te spelen. Wat mij opviel was dat het tempo echt een stuk hoger kan liggen bij zo’n toernooi, vergeleken met de training. Met name de eerste wedstrijd, tegen de jonge jongens uit Helmond, vond ik het lastig om het overzicht te bewaren. De tweede wedstrijd ging dat beter. Dat was ook een minder snelle tegenstander. Al met al heeft dit toernooi me goed gemotiveerd om door te blijven trainen.

Tijmen

Krachtvoer op vrijdag taart

Helaas moet ik ook schrijven. Ik ben namelijk stom genoeg gaan zwemmen. De tweede wedstrijd op zaterdag was tegen Euros, zoals hierboven al beschreven en ik was extra gebrand om deze wedstrijd te winnen! (aangezien ik ook bij Euros lid ben geweest) Ik had het team goed klaargestoomd, aangeven welke tegenstanders we het extra moeilijk moesten maken, we waren er helemaal klaar voor. We speelden goed en met een mooi blokje over links kon ik Ineke netjes de bal in haar handen aanspelen, waarna zij met een echt Ineke balletje (lees: boogballetje) kon scoren! Helaas wist Euros ook nog een bal in ons net te gooien. Op enig moment in de wedstrijd werd ik omgeduwd terwijl ik de bal had. Ik had mijn peddel niet meer vast en in alle actie van de wedstrijd lukte het me niet om op mijn handen te rollen. Dat werd helaas zwemmen. Gelukkig vond de tegenstander dat hij me moest helpen, waarbij hij (per ongeluk?) de bal aan ons team gaf en daardoor geen scoringskans kregen uit deze actie. De tweede helft brak aan en Euros begon meer druk te zetten, maar gelukkig hielden we stand en hebben uiteindelijk een hele nette 1-1 gespeeld!