Voordat we het NK polo konden varen moest er eerst geklust worden. Ons team was namelijk nog een 'kakefonie aan kleuren', en dat mag bij een NK officieel niet. We hadden al mooie zwemvestjes op de kop getikt, 7 stuks. Toevallig stopte er een team dat met de kleuren rood, zwart en groen voer. Na heel wat discussie over kleuren, logos en dergelijke kozen we voor wit. Persoonlijk had ik een voorkeur voor roze, maar dat wit is wel handig in de winter. Alle bootjes geplakt en geverfd, nummers op de witte helmen, waren we er helemaal klaar voor.

polo 2012_1

Midden in de nacht spraken we af op de kanoclub, we moesten namelijk om 9 uur onze eerste wedstrijd spelen. En omdat we wel wakker moesten zijn planden we nog een koffiestop in. Het regende pijpestelen onderweg, maar toen we eenmaal in Den Haag waren was het lekker zonnig, prima weer om te poloën. De eerste wedstrijd was tegen de Windhappers, waar een oude bekende meespeelde. Guido, ook wel bekend als de KK, had ons team namelijk al eens versterkt.

polo 2012_2

De wedstrijd ging goed, lange tijd scoorden we om en om, maar in de tweede helft moesten we het toch afleggen en verloren met 5-7. Maar we kregen moed voor de volgende wedstrijd. De rest van de dag hadden we het zwaar tijdens de wedstrijden. We verloren ze helaas allemaal. Wel gingen we per wedstrijd beter spelen, en kregen wat tips van Guido en Jacques. Jacques heeft zelf geen team meer en was ons even aan komen moedigen. Jorn had nog een mooi lange aftandsschot (die eigenlijk niet mogen, behalve als ze raak zijn) tegen Deventer. Sjoerd kreeg lol in het duwen en overtredingen maken waarvoor niet gefloten werd.

's Avonds gingen we na een verdiend biertje uit eten bij de Mexicaan. Iedereen genoot van zijn eten, behalve Terence, die probeerde zijn eten weg te moffelen onder de tafel. Hierbij maakte hij zijn broek en de vloer vies. Volgend polotoernooi gaan we wel zelf koken, dan kan Terence het restaurant personeel tenminste niet boos maken. Terug op de camping nog wat gedronken, en daarna snel naar bed. We moesten de volgende dag namelijk om 8 uur al fluiten en om 9 uur spelen.

De volgende ochtend ontbijt met eitjes, dit keer helemaal zelf gebakken. De eerste wedstijd moesten we om 9 uur spelen tegen Odysseus 2. Een team met een paar fanatieke kinderen en volwassenen. Na deze wedstrijd besloot ik niet meer te spelen, ik had last van een oorontsteking en was echt niet fit. Dus heb ik de rest van de dag foto's gemaakt en drinken aangegeven.

polo 2012_4

Een van de wedstrijden was tegen de helmvaarders, onze buren op de camping. Zij speelden de eerste helft 5 uit. Dus kregen wij wat ruimte en in de rust was het 2-2. De tweede helft speelden zij meer verdedigend en konden wij niet meer scoren. Zij nog wel, en dus verloren we ook deze wedstrijd. De laaste wedstrijd van de dag was tegen Groningen het 6e. Deze wedstrijd ging super, en we stonden aan het eind van de wedstrijd met 1-2 voor. Helaas had de helft van het team niet door dat de laatste halve minuut ingegaan was. GKV scoorden de laatste 10 seconden de gelijkmaker. Een man met grijze krullen lag namelijk onder de goal, en de opmerking van Terence ('Wat doet die ouwe hier?') kwam te laat.

polo 2012_3

Het was een leuk NK, we hebben veel geleerd en het was gezellig. Voor het tweede deel van het NK in september moeten we nog hard trainen. Volgend weekend spelen we in Amersfoort, een toernooi bij Keistad. Zoals bleek kunnen we wel wat aanmoediging en support gebruiken, dus kom langs in Amersfoort!