"NKSV de Batavier" is een enthousiaste, actieve en met name diverse kanoclub in Nijmegen met circa 100 leden. Er wordt actief aan kanopolo gedaan en het is een van de meest actieve clubs van Nederland, zeker op wildwater gebied (om die reden hebben we leden uit heel Nederland). Eigen inbreng en inzet van de leden hebben de club gemaakt tot wat ze nu is. Sportief, enthousiast, gevarieerd in mogelijkheden op kanogebied; er is voor elk wat wils, bij de Batavier ligt de nadruk op leuk en lekker.

"NKSV de Batavier" heeft zijn clubhuis aan de Vossendijk, aan een van de overstort-vijvers in park en sport gebied de Winkelsteeg. Het clubhuis is door de leden zelf gebouwd en bevat ruimtes voor kano's, materialen, reparatie en uiteraard ook voorzien van een gezellige bar.

De club kent een rijke historie, tot meer dan 100 jaar terug, was er al sprake was van een aantal kanovaarders die onder de naam "de Batavier"  in de omstreken van Nijmegen tochten voeren. In haar huidige vorm bestaat de club inmiddels ruim 40 jaar.

"NKSV de Batavier" is aangesloten bij het Watersportverbond (WSV). Onze leden ontvangen 6 keer per jaar het WSV-blad 'Kanosport'. Voor de interne en externe communicatie gebruikt de Batavier deze website en verzendlijsten voor emails over vlakwater en wildwater.

Interesse in kanoën gekregen? Kijk dan eens naar onze basiscursus of maak een afspraak met de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. om op woensdagen te komen kijken of proberen!

Activiteiten

Door het hele jaar heen worden er verschillende activiteiten georganiseerd door de verschillende disciplines van de club. Denk hierbij aan vlak- en wildwatertochten, deelname aan polotoernooien, branding varen. Daarnaast worden er ook club-breed leuke activiteiten georganiseerd zoals een jaarlijks clubweekend, seizoensopening, lichtjestocht, en diverse middagen die eindigen met heerlijke BBQ’s.

miwimawaka2018

Met maandag en woensdag als vaste clubavonden, ligt de vijver vaak vol met enthousiaste kanoërs. Vanuit Nijmegen worden dan ook veel activiteiten door Nederland en Europa georganiseerd.

Onze vlakwatervaarders zijn te vinden in de verschillende schitterende natuurgebieden verspreid over Nederland, zowel op rivieren, natuurplassen, als op de zee. De wildwatervaarders zoeken vaak het avontuur op in de Belgische Ardennen, de Duitse Eifel, en jaarlijkse vaarweken elders in Europa.

Sinds eind 2015 hebben we er ook een leuk vaargebied bij met de Nijmeegse Spiegelwaal. Een mooi natuur- en woongebied, waar het hele jaar door met vlakwaterboten gevaren kan worden. Bij hoog water kunnen ook de wildwatervaarders hun hart ophalen bij de golf van de Spiegelwaal.

ww spiegelgolf 20180113 4

Daarnaast is er in de winter de mogelijkheid om in een zwembad te trainen. Waarbij we focussen op het leren “eskimoteren”, waar je de rest van het jaar profijt van hebt tijdens het varen. Daarnaast worden er per discipline een aantal thema’s behandeld onder begeleiding van ervaren instructeurs. (Bijvoorbeeld, vlakwater-reddingen, freestyle clinic, en polo-ongein)

zwembad 20170210 4

Voor een compleet overzicht van onze activiteiten zie de agenda.

In het voor en najaar organiseren we een Basiscursus voor iedereen die kennis wil maken met de kanosport.

Clubhuis

Op onze mooie locatie gelegen naast de Vossendijk is een leuke instructievijver met poortjes voor slalom, en een veld met goals waar we kanopolo kunnen spelen. De vijver is voorzien van verlichting, zodat we het hele jaar door ook ’s avonds kunnen trainen.

Alg Basiscursus 201810 328

 

opendag2015 2

Karakteristiek voor de Batavier, is er een gezellig clubhuis op de oever. Hier kunnen we na de training warm douchen, en socializen aan de bar met een knetterend haardvuur op de achtergrond.

alg brandinglezing 2015 3

Gevorderden kunnen varen op het Maas-Waal kanaal dat op 50 meter ligt. Daar hebben we een speciale kanosteiger om eenvoudig in en uit te kunnen stappen.

Voor leden die (nog) geen eigen kano bezitten heeft De Batavier zeekano's, vlakwaterkano's en wildwaterkano's, met bijbehorend materiaal, beschikbaar. Dit materiaal wordt gebruikt voor instructie, maar kan door leden ook gebruikt worden om deel te nemen aan de verschillende vaaractiviteiten. De eerste twee jaar van het lidmaatschap is het gebruik van de clubboten gratis, na 2 jaar moet er een huurprijs betaald worden. Zo kun je eerst uitproberen welk type boot bevalt voordat je er zelf een koopt.

De wekelijkse clubavond op woensdag speelt een belangrijke rol. Deze avonden worden, naast het varen, gebruikt voor het maken van afspraken over tochten. Ook zijn er instructie-, foto- en film-avonden en worden er diverse andere activiteiten georganiseerd. Onder het genot van een drankje gezellig met andere leden kletsen en voor de open haard hangen.