• best_of_polo_nk2012_1
Klik op de foto voor meer kanopoloplaatjes

Kanopolo is een zeer spectaculaire en dynamische teamsport! NKSV de Batavier heeft op dit moment ongeveer 20 actieve spelers, waaronder een aantal jeugdleden. We zijn regelmatig met één of twee teams te vinden op toernooien, in de tweede en derde klasse.
De combinatie van het kanovaren met een teamspel waarbij het de bedoeling is in twee keer 10 minuten de tegenstander de baas te zijn vormen een fantastische uitdaging. Wie interesse heeft kan op maandag of woensdag avond om 20.00uur een kijkje komen nemen of mee komen doen.  

Lees meer over onze training

polo 2012_1 

Team NKSV de Batavier NK 2012

Het spel

Kanopolo is een dynamische balsport waarin twee teams van elk 5 spelers in twee keer 10 minuten strijden om de winst. De spelers varen in korte, wendbare kajaks op een speelveld van 23 bij 35 meter. De doelen (1 x 1.5m) hangen op 2 meter boven de waterlijn en worden door de keeper verdedigd met het blad van de peddel. De sport combineert facetten van diverse sporten met elkaar en omvat snelheid, technische beheersing van de boot, kracht, tactisch inzicht, en teambuilding.

Tijdens het spel verplaatst de actie zich razendsnel van de ene helft van het veld naar de andere en bewegen boten en peddels zich kriskras door elkaar. Toch is de sport relatief blessurevrij. Dit komt vooral door de goede uitrusting (een helm met gezichtsbescherming en een zwemvest met polstering) en aanwezige fairplay.

De tactiek van kanopolo lijkt enigszins op die van basketbal of waterpolo. Kanopolo wordt zowel indoor (in zwembaden) als buiten gespeeld. Internationaal wordt om de 2 jaar een WK georganiseerd (waarbij Nederland geregeld de titel haalt !).

Meer informatie over kanopolo:

Filmpjes:

WK Finale 2012 Nederland - Duitsland http://www.youtube.com/watch?v=Pt8V3EQSNRE&feature=share

Kennismaking met kanopolo bij GKV (RTV Noord) http://www.youtube.com/watch?v=qy9vlXvbbC4&feature=related

wikipedia: http://nl.wikipedia.org/wiki/Kanopolo

Nederlands watersport verbond

International Canoe federation: http://www.canoeicf.com/icf/Aboutoursport/Canoe-Polo.html

Trainingen

In de zomer trainen we op maandag en woensdag. 19:00 beginners, 20:00 (licht)gevorderden. Zo mogelijk rond 20:00 een korte overlap met een partijtje.

In de winter trainen we 1 keer per week op de vijver, en 1 keer in de week in een gymzaal.

Wie aan wil sluiten of kennis wil maken met deze vorm van kanosport, kan gewoon langslopen of contact opnemen met Terence Baf (06-10 49 99 00).